Eigen wijnen

Wijnhandel Van Iersel is één van de traditionele bedrijven in Nederland die nog op ambachtelijke wijze rode Bordeaux- en Languedocwijnen opvoed op eikenhouten barriques. Deze ‘Van Iersel’ bottelingen ondergaan een traditionele Grand Cru behandeling. Dit gebeurt al vier generaties lang, waarbij de kennis en het vakmanschap steeds van vader op zoon is doorgegeven.

Fustenkelder
In onze fustenkelder vullen we houten vaten af met rode wijn. Het hout heeft een membraanfunctie, en hierdoor ontstaat er een wisselwerking tussen zuurstof en wijn. Dit wordt micro-oxidatie genoemd. De straffe (bittere) tannines, die afkomstig zijn uit het schilletje en/of de pit van de druif, binden zich aan de zuurstof, wat een zachtere smaak als gevolg heeft.

Winkel en webwinkel
Ben je benieuwd naar onze ‘Van Iersel’ bottelingen? Je bent van harte welkom om langs te komen in onze winkel. We geven je dan ook graag een rondleiding door onze vooroorlogse wijnkelders. Onze webwinkel kun je eveneens bezoeken om de Nederlandse botteling te bekijken.

Nieuwsbrief
Om op de hoogte te blijven van onze eigen wijnen en onze winkel, kun je je abonneren op onze digitale nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks informatie over open proefdagen, wat er gebeurt in de wijngaard en welke wijnen bijzondere aandacht verdienen in dit seizoen. Inschrijven kan via de website of door te mailen naar marjon@ierselwijn.com.

Scroll naar boven