Traditioneel familiebedrijf Wijnhandel van Iersel - Echte ambachtslieden

Bekijk ons assortiment
Wijnhandel-van-Iersel_Het traditionele wijnambacht_2.png

traditionele wijnambacht

Wijnhandel-van-Iersel_Het traditionele wijnambacht_2.png

vooroorlogse wijnkelders

Wijnhandel-van-Iersel_Het traditionele wijnambacht_2.png

bijzondere geschiedenis

Het traditionele wijnambacht

Wijnhandel Van Iersel is al bijna 90 jaar niet meer weg te denken uit de Nederlandse wijncultuur. In deze blogs kun je alles lezen over het traditionele wijnambacht, de avonturen in onze vooroorlogse wijnkelders, onze werkwijze en de bijzondere geschiedenis van ons familiebedrijf.

“Wij houden het traditionele wijnambacht van ons familiebedrijf in ere”

Waar in Nederland vind je nog een wijnhandel die zijn wijnen zelf opvoedt? Tot de jaren zeventig/tachtig was het vrij normaal, maar nu ontbreekt het bij de meeste wijnhandelaren aan de kennis om dit nog te doen. Bij Wijnhandel van Iersel in Waspik doen ze dit wel. Al bijna 90 jaar bottelen ze hun mooiste selectie wijnen zelf.

Van Iersel is veel meer dan een Wijnhandel alleen

Als er één wijnhandel bestaat waar het bijzonder is om langs te gaan, is het Wijnhandel van Iersel in Waspik wel. Je kunt een rondleiding krijgen door de vooroorlogse wijnkelders, je kunt zien hoe ze hun wijnen opvoeden en natuurlijk zullen ze je ook wijnen laten proeven. “Klanten zijn meestal erg enthousiast als ze hier zijn. Het is een soort uitje voor ze”, zegt Marjon van Iersel.

Contact

"We vinden het belangrijk onze wijn bij de bron in te kopen. Dan weten we precies waar de wijn vandaan komt en hoe hij is gemaakt."

Kel van Iersel

"Wij houden het traditionele wijnambacht van ons familiebedrijf in ere."

Marjon van Iersel

"Mensen gaan er direct vanuit dat we heel duur zijn. Maar dit valt echt mee. We hebben wijnen van vijf à zes euro die echt goed zijn."

Marjon van Iersel

"We hebben hier echt pareltjes liggen. Omdat we al zo lang bestaan hebben we hele speciale en ook hele oude wijnen liggen.”

Bekijk ons assortiment

Met zorg wijn uitkiezen

In Nederland zijn vele aanbieders van wijnen en tegenwoordig kun je ook via internet wereldwijd wijn bestellen. De concurrentie is dus groot. Hoe kun je je als wijnhandel nog onderscheiden? Wijnhandel van Iersel krijgt dit voor elkaar door een stuk ambacht, kennis, kwaliteit en persoonlijk contact.

Zó voedt Wijnhandel van Iersel haar wijnen op

Het dagelijkse werk bij Wijnhandel van Iersel gaat een stukje verder dan wijn inkopen en verkopen. Veel van hun wijnen voeden ze zelf op en bottelen ze. Op het etiket van de fles staat dan in mooie letters gedrukt: Mise en bouteille par la Maison Van Iersel Waspik NL. Hoe gaat het opvoeden/rijpen en bottelen nou precies in zijn werk?

Van klompen maken naar wijn opvoeden

Het familiebedrijf Wijnhandel van Iersel bestaat al sinds 1928 en heeft een rijke geschiedenis. Vier generaties lang is het bedrijf van vader op zoon gegaan, waarbij de kennis over wijn steeds verder werd uitgebreid. Traditie en modernere aanpakken smelten zo mooi samen. In de oude proefkamer hangen de portretschilderijen van de inmiddels overleden eigenaren.

Dit wist je nog niet over de wijnkelders van Wijnhandel van Iersel

De wijnkelders onder Wijnhandel van Iersel vormen een groot oppervlak van gangen en kamertjes. Je zou er zo verdwalen als Kel, Marjon of Ilse je geen rondleiding geeft. Er liggen meer dan honderdduizend flessen wijn en sommigen zijn al meer dan zestig jaar oud. “Vroeger hebben hier weleens een miljoen wijnflessen gelegen”, zegt Marjon.

beoordeling-5-sterren-wijnhandel-van-iersel.png

"Uitstekend advies, zeer gastvrij en deskundig, mooie wijnkelder en heerlijke wijnen! Organiseren regelmatig proeverijen.. echte aanrader!"

     
Mylene Wesseling

beoordeling-5-sterren-wijnhandel-van-iersel.png

"Unique wine merchant having its own barrels, recepies and bottling facilities. the only one in NL. Very warmly recommend these own bottlings. But also the laaaaarge assortment of excellent wines from the world is interesting. I started trying to do the whole program 30 years ago. Still working hard on that..."

     
Michael Pullens

beoordeling-5-sterren-wijnhandel-van-iersel.png

"Al jaren bevriend met de familie en ook deze derde generatie die ik mag meemaken doen enorm hun best. Fantastisch hoe zij het hoge peil van hun vader en grootvader zonder veel poespas op peil weten te houden . Een echte aanrader voor iedereen!!"

     
Eddie Knepflé

Dit wist je nog niet over de wijnkelders van Wijnhandel van Iersel

Wijnhandel-van-Iersel_Dit wist je nog niet over de wijnkelders van Wijnhandel van Iersel_3.png12 apr De wijnkelders onder Wijnhandel van Iersel vormen een groot oppervlak van gangen en kamertjes. Je zou er zo verdwalen als Kel, Marjon of Ilse je geen rondleiding geeft. Er liggen meer dan ... lees verder

Van klompen maken naar wijn opvoeden

Wijnhandel-van-Iersel_ Van klompen maken naar wijn opvoeden_4.png15 mrt Het familiebedrijf Wijnhandel van Iersel bestaat al sinds 1928 en heeft een rijke geschiedenis. Vier generaties lang is het bedrijf van vader op zoon gegaan, waarbij de kennis over wijn steeds ... lees verder

Zó voedt Wijnhandel van Iersel haar wijnen op

Wijnhandel-van-Iersel_Zó voedt Wijnhandel van Iersel haar wijnen op_4.png15 feb Het dagelijkse werk bij Wijnhandel van Iersel gaat een stukje verder dan wijn inkopen en verkopen. Veel van hun wijnen voeden ze zelf op en bottelen ze. Op het etiket van de fles staat dan in ... lees verder

Met zorg wijn uitkiezen

Wijnhandel-van-Iersel_Met zorg wijn uitkiezen_3.png18 jan In Nederland zijn vele aanbieders van wijnen en tegenwoordig kun je ook via internet wereldwijd wijn bestellen. De concurrentie is dus groot. Hoe kun je je als wijnhandel nog onderscheiden? ... lees verder

Van Iersel is veel meer dan een Wijnhandel alleen

Wijnhandel-van-Iersel_Van Iersel is veel meer dan een Wijnhandel alleen_3.png21 dec Als er één wijnhandel bestaat waar het bijzonder is om langs te gaan, is het Wijnhandel van Iersel in Waspik wel. Je kunt een rondleiding krijgen door de vooroorlogse wijnkelders, je kunt zien hoe... lees verder

“Wij houden het traditionele wijnambacht van ons familiebedrijf in ere”

Wijnhandel-van-Iersel_“Wij houden het traditionele wijnambacht van ons familiebedrijf in ere”_4.png23 nov Waar in Nederland vind je nog een wijnhandel die zijn wijnen zelf opvoedt? Tot de jaren zeventig/tachtig was het vrij normaal, maar nu ontbreekt het bij de meeste wijnhandelaren aan de kennis om ... lees verder
Scroll naar boven