Bij sommige wijnboeren komen wij al ruim 40 jaar over de vloer

90-jaar-Wijnhandel-van-Iersel_Blog_12.jpg19 nov

De afgelopen 90 jaar hebben wij stabiele relaties opgebouwd met wijnboeren uit Frankrijk, Duitsland en Italië. Met een leverancier werken we al sinds 1975 samen. “We doen zaken met een aantal wijnboeren die ik van jongs af aan ken. Als kleine jongen rende ik tussen hun wijnranken terwijl mijn vader de wijnen proefde. Nu koop ik zelf de wijnen bij hen in”, aldus Kel van Iersel.

Als ik bij de familie Mas ben, halen we samen herinneringen aan mijn vader op. Erg bijzonder.

bekijk onze wijnen ››

Château Justa

De familie Mas in Bordeaux, sinds de 17e eeuw eigenaar van Château Justa, is één van de leveranciers die Kel kent sinds zijn jeugd. De Chateau Justa Rouge is een voorbeeld van een heerlijke wijn, afkomstig uit hun wijngaarden die liggen op de prachtige hellingen van de Premières Côtes de Bordeaux. De kleur van de wijn is diep en robijnrood. Het zuivere en frisse genuanceerde bouquet verraadt een zorgvuldige vinificatie. De smaak is vol en stevig; de afdronk langdurig en fris. Kel: “We doen nog steeds zaken met dezelfde wijnboer. Inmiddels is hij 80. Als ik bij deze wijnboer ben, halen we samen herinneringen aan mijn vader op. Erg bijzonder.”

Italiaanse wijnboer

Andere Franse families waar wij al jaren zaken mee doen zijn onder andere: Dezat, Puybarbe, Puisseguin Curat en La Rose Pauillac. Maar ook in Italië en Duitsland onderhouden we de nodige contacten. Zo kopen we regelmatig in bij de Italiaanse wijnboer Gigi Rosso. Zijn wijngaard ligt in Piemonte, een bekend wijngebied tussen Turijn en Genua. Hier komen zeer gerenommeerde wijnen vandaan. De Barbera d’Alba is bijvoorbeeld zo’n topper. Met zijn robijn- en granaatrode kleur kan deze fruitige wijn vergeleken worden met een goede Beaujolaiswijn. Buiten de fruitigheid heeft het huis Gigi Rosso deze wijn ook een stevige body meegeven. Door de korte lagering op fust heeft de wijn een zachte afdronk, iets wat bij Italiaanse wijnen zelden voorkomt.

bekijk onze wijnen ››

Respect voor de natuur

“De wereld van wijn maken, hebben we gigantisch zien veranderen. Zo wordt er, met name door de kleine wijnboeren waar wij zaken mee doen, veel respectvoller met de natuur omgegaan. Het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen is bijvoorbeeld aanzienlijk verminderd”, aldus Kel. “Dit komt ten goede aan de wijnkwaliteit. Het fruit hangt minder dicht op elkaar omdat er veel gesnoeid moet worden. Dit heeft minder opbrengst tot gevolg, maar wel betere wijn.”

Op zoek naar wijn?

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze wijnen en de verschillende wijnboeren waar wij mee samenwerken? Bezoek dan vooral onze webshop. Bij elke wijn staat een uitgebreid verhaal over de afkomst, de druivensoort en de smaak.

bekijk onze wijnen ››

« Terug

Scroll naar boven