Samenwerken met andere ondernemers werpt zijn vruchten af!

90-jaar-Wijnhandel-van-Iersel_Blog_4.jpg22 okt

Veel ondernemers in Brabant kennen Wijnhandel van Iersel. Met een aantal bedrijven doen we al jarenlang over en weer zaken. Zo werken we onder andere al een kleine 10 jaar samen met Golfpark De Haenen in Teteringen en misschien al wel langer met Slagerij van Roessel. Bij een aantal horecazaken in de regio komen we al zeker meer dan 12 jaar. “Het voelt goed om elkaar aan te vullen en te helpen. Daar komen mooie dingen uit voort”, aldus Marjon van Iersel.

Delicatessenwinkel

Onze samenwerking met Slagerij van Roessel in Waalwijk, is erg speciaal. Deze slagerij, het begrip delicatessenwinkel past eigenlijk beter bij hun uitgebreide assortiment, is ook een familiebedrijf. Hier staat inmiddels de 5e generatie aan het roer. Laatst kregen we een hele speciale opdracht van hen. Namelijk: een wijn vinden die perfect past bij hun heerlijke vleesproduct ‘Cote a L’Os Aged’.

We helpen restaurants regelmatig met het samenstellen van de wijnkaart.

bekijk onze wijnen ››

Cote a L’Os Aged

“We hebben van deze bijzondere opdracht een mooie avond gemaakt, door vrienden uit te nodigen voor een barbecue. We bereidden de ‘Cote a L’Os Aged’ en proefden meerdere wijnen waarvan we een vermoeden hadden dat deze zouden passen. Een leuke middag!” aldus Marjon. Uiteindelijk bleken er uit de verschillende wijnen twee kanshebbers: Chianti Montalbano 2015 en Chateau Puybarbe 2015 Cuvee Exceptionel. Beiden sloten goed aan bij de smaak van het vlees, maar uiteindelijk bleek Ch. Puybarbe de perfecte match. “Bij Van Roessel waren ze erg enthousiast over ons verslag van de selectie. Ze lieten zélfs speciaal labels ontwerpen voor onze wijn in hun eigen huisstijl.”

Slagerij van Roessel

Dennis van Roessel: “Kel van Iersel is een vakman, die net als ik het ambacht hoog in het vaandel heeft staan. In zijn wijnwinkel in Waspik voedt hij zelf wijnen op in eikenhouten vaten en dat is uniek in Nederland. Na een zorgvuldige voorselectie en kritische keuring verkoos hij de Château Puybarbe als dé perfecte begeleider van ons dry aged rund. Het is heel bijzonder hoe twee ambachten en respectievelijk zes en vier generaties vakmanschap samenkomen in perfectie. Een mooie samenwerking in de Langstraat!”

Château Puybarbe is nu ook verkrijgbaar in onze winkel, inclusief achtergrondinformatie over deze krachtige en ook soepele wijn. Trakteer uzelf op deze voortreffelijke wijn-met-verhaal of geef ‘m eens cadeau, samen met een Van Roessel-cadeaubon. Ter gelegenheid van een (BBQ-)feestje of ‘zomaar’.

van Roessel kadobon! ››

Informatieve avond

We werken eveneens samen met verschillende restaurants. Zo organiseren we minimaal 1 keer per jaar een gezellige en vooral informatieve avond over de wijnen die ze bij ons afnemen. Hierdoor kan de bediening onze wijnen nog beter aanprijzen bij hun gasten. Ze kennen de bron en kunnen meer details vertellen over de wijn.

Samenstellen wijnkaart

Marjon: “We helpen restaurants ook regelmatig met het samenstellen van de wijnkaart.” Vaak wordt het een algemene wijnkaart, met voldoende variatie in kwalitatieve en betaalbare wijnen. We geven eveneens wijnspijs-advies bij menu’s, zodat de beleving van de gasten wordt overtroffen. Een heerlijk  gerecht in combinatie met zorgvuldig gekozen en passende wijn maakt alles nóg mooier.

Ook met ons samenwerken?

Heb jij een delicatessenwinkel, restaurant of een ander mooi (horeca)bedrijf en wil je ook samenwerken met Wijnhandel Van Iersel? Neem dan vooral contact op. Tot nu toe heeft een samenwerking met andere ondernemers vrijwel altijd zijn vruchten afgeworpen.

bekijk onze wijnen ››

« Terug

Scroll naar boven