Over ons

Ons familiebedrijf is opgericht in 1928 door de overgrootvader van de huidige directeur Kel: De heer Henri van Iersel. Henri was oorspronkelijk klompenhandelaar en reisde regelmatig naar Frankrijk om hout in te kopen. Tijdens zijn verblijf raakte hij steeds meer bekend en bevriend met de lokale Fransen die hem vervolgens in aanraking brachten met wijn.

Wijn proeven met vrienden en kennissen
De wijnen die Henri lekker vond, nam hij mee naar Waspik. Deze liet hij proeven aan zijn vrienden en kennissen. Ondertussen bloeide in de regio Waspik (De Langstraat) de leerindustrie op en werden er meer leren schoenen verkocht dan klompen. Een domper voor Henri, maar zijn vrienden en kennissen waren enthousiast over de door hem meegenomen wijnen en zo ontstond de handel in wijn.

Hotelgasten en geestelijken
Het hotel dat naast de klompenmakerij lag was inmiddels in het bezit gekomen van de familie Van Iersel. Hier verbleven handelsreizigers die de door Henri geïmporteerde wijn ook geserveerd kregen. Het duurde niet lang voor het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch, de pastoors uit de omgeving, de notarissen, de huisartsen zich eveneens voegden bij de klantenkring van Van Iersel.

Vier directeuren
In 1948 verkocht oprichter Henri het huidige pand aan zonen Cees en Bertus. Zij zagen in 1960 af van het café en hielden zich louter bezig met het verhandelen van wijn aan horecagelegenheden, particulieren en bedrijven. In 1977 werd Wijnhandel Henri Van Iersel BV opgericht met vier directeuren; de ‘vaders’ Cees en Bertus én hun beiden zoons; Harrie (Cees-zoon) en Harry (Bertus-zoon). In 1994 startte Harry in Raamsdonksveer zijn Wijnkoperij De Bons Crus en neef Harrie bleef werkzaam in de Wijnhandel aan de Kerkstraat 2 te Waspik.

Eén bedrijf
Tien jaar na de splitsing van de neven overlijdt Harrie en enkele jaren later neemt Kel (zoon van Harrie) de aandelen van zijn moeder over. Ook neemt hij Wijnkoperij Des Bons Crus over. Zo is alles weer teruggebracht naar één bedrijf: Wijnhandel van Iersel. Tot op heden staat Kel als vierde generatie aan het roer van de wijnhandel. Samen met zijn vrouw Marjon en zus Ilse.

contact opnemen ››

Wat zeggen onze klanten?

beoordeling-5-sterren-wijnhandel-van-iersel.png

"Heerlijke wijnen mogen proeven. Met een super uitleg door Kel van Iersel."

     
Rob Swaab

beoordeling-5-sterren-wijnhandel-van-iersel.png

"Heel mooi bedrijf met een fantastische historie."

     
Johan Lodewijks

beoordeling-5-sterren-wijnhandel-van-iersel.png

"Tijdens een mini-wijnproeverij ontdek ik in de winkel steeds meer/beter wat ik lekker vind."

     
Jeroen Verhoeve

beoordeling-5-sterren-wijnhandel-van-iersel.png

"Een echte aanrader voor iedereen!!"

     
Eddie Knepflé

Scroll naar boven